Friday, April 13, 2007

1.11.Fallout

Сезон 1
Епизод 11 - "Fallout"
Излъчен на: 4 декември 2006

Ужасяващите събития в деня на абитюриентския бал на Клер ще повлияят на много от Героите, както и на техните семейства. Основният въпрос е - след като мажоретката е все още жива, ще избухне ли все пак бомбата? Това особено много интересува Хиро, който се среща най-накрая с Айзък и двамата дискутират какво може да се направи, за да се предотврати гибелта на света. Най-новата картина на художника ще посочи пътя на единия от тях. Мохиндър прави първите си стъпки по новия път, който е избрал, а Ники е ужасена от силите и способностите на своето второ аз Джесика, поради което предприема драстични мерки, за да защити семейството си. Клер се опитва да намери други отговори за себе си, които нито семейството й , нито приятелите й могат да дадат, а баща й успешно залавя тайнствения убиец Сайлър, неподозирайки за неговата истинска сила.
Основни разкрития:

  • Г-н Бенет споделя с Клер, че от известно време знае за нейната способност.
  • Хаитянинът заличава споменът за способностите на Клер от паметта на Зак и Лайл, по заповед на г-н Бенет. Научаваме, че това е правено и преди много пъти на жената на г-н Бенет.
  • Идън се самоубива, за да попречи на Сайлър да присвои нейната способност.
  • Хаитянинът може да говори.
  • Айзък може да използва силата си и без употребата на наркотици. Той рисува картина на Хиро с меч в ръка, изправил се срещу динозавър.